Elieser til Henningsvær

Det har vært en del usikkerhet når det gjelder Eliesers framtid. Det har vært økonomisk krevende å drifte skipet med fullt mannskap, to skift, og ellers store kostnader til klassing og vedlikehold. Flere mener derfor at Betelskipets tid er forbi.

Av: Tone Kallevåg

Vi i Elieser-komiteen er bedt om å «snu steiner» for å se om det er mulig å få til en driftsmodell som er økonomisk forsvarlig, og vil prøve ut en modell fram til Sørreisa etter Henningsvær.

Båten er nå i god stand, og klar for seiling til Henningsvær 17. februar.
Vi legger opp til en tur med både frivillig og lønnet mannskap.
Turen tar utgangspunkt i fiskerisesongen i Henningsvær, siden vi har fått 400.000 kr i statsstøtte til å drive velferd for fiskere. På turen nordover vil vi legge til rette for møter om bord.

Har du gyldige papirer, og anledning til å være med som frivillig mannskap, er vi glade om du tar kontakt med Arvid Øvstedal Løkenberg (arvid.ovstedal.lokenberg@hellerdals.no).

Vi vil også oppfordre alle misjonsvenner til å være med på dugnaden. Først og fremst i bønn for turen, men du kan også være med på andre måter. For eksempel ved å gi matvarer.
I Henningsvær trengs det mye proviant, som i utgangspunktet er en stor utgiftspost.
Vi trenger mye poteter, gulrøtter, kålrot, egg, mel, sukker, raspeball-mel, melange og meierismør, nakkekoteletter, kjøttdeig, bacon osv. Kan leveres om bord når båten er innom ulike havner på vei nordover (se seilingsplan under).
Eller du kan bidra økonomisk, ved å sende penger på vipps 107871 eller kontonummer 3000 17 23983.

Ditt viktigste bidrag er likevel å be for denne turen, som på en måte er en prøvetur på om det er liv laga for Elieser, og om folk er interessert i at båten fortsatt skal seile .
Det blir mange møter på turen, og vi håper at mange vil være med å bidra med det de kan, slik at turen kan bli til velsignelse og frelse.

Ditt bidrag er viktig. Ønsker du å spre glede med sang og musikk om bord, er du velkommen til det. Båten i seg selv kan ikke gjøre noe, men det kan menneskene som fyller den, når Herren får bruke dem.

Vi ber av hele vårt hjerte, at Herren må få lede denne turen, og at Herrens velsignelse får hvile over betelskipet «Elieser 6».

Betelskip-komiteen:
Svein Helge Torsteinsbø Bergfjord
Arvid Øvstedal Løkenberg
Svein Ivar Olaussen
Kåre Undal
Ingar Langåker
Tone Kallevåg

Etter Henningsvær skal båten til Sørreisa. Der blir det møter om bord hver dag i tiden 3.- 14. april med Arne Hansen, Tone og Georg Kallevåg.

Seilingsplan

“Elieser 6” i Henningsvær, 2023. Foto: Svein Sæbjørnsen.

Forrige
Forrige

Astrid trappar ned

Neste
Neste

Kandidater Bjørgvin krets