Karmsund krets


Den indre Sjømannsmisjon Karmsund krets ble stiftet 25. mai 1900, og dekker i dag et område fra Skudeneshavn i sør til Fjæra i Nord. Fra Bømloøyane i Vest mot Imsland i øst. Kretsen har 24 foreninger og en ansatt: misjonssekretær Georg Kallevåg.

Les mer

 Søk oss opp på facebook:
Den indre Sjømannsmisjon Karmsund krets


Marit Helene Nesse og Håkon C. Hartvedt
Olav Eikemo
Bjarne Andreas Kallevåg
For større bilder og tekst (over): Klikk på bildene.
Et stort arbeid ligger bak
Julemessa i Karmsund krets 2018
Tekst og foto: Georg Kallevåg. Publisert 10.12.2018.

Til tross for vegarbeid og stengte gater med vanskelig adkomst, ble julemessa avviklet i år som så mange ganger tidligere i Haugesund bedehus.

Kjempebra oppmøte
Vi var spente på om folk klarte å "åle" seg frem via fortau-sperringer til bedehusdøra.
Våre bange anelser slo heldigvis feil. Herren er god, og folket strømmet på. Kjempebra oppmøte både på fredag og lørdag med ett praktfullt vær. Lokalet var pyntet og salgsvarer av alle typer fylte hele langsiden. Et stort arbeid ligger bak gjennom hele året og strikkepinnene har "glødet". Iherdige forenings-damer er med på å holde oppe det viktige arbeidet som Den indre Sjømannsmisjon er betrodd. Folk handlet mens pengeboksene fyltes. Ikke minst lubber i alle størrelser er populært sammen med julebakst. Og bordene tømtes litt etter litt.

Velsignet budskap
Håkon C. Hartvedt var sammen med oss på fredagen. Velsignet budskap både gjennom tale og sang. Sang og musikkmøte på ettermiddagen ble en minikonsert hvor Håkon fremførte mange av de flotte sangene som han selv har skrevet; til glede for oss alle.
Etter opptellingen på fredagen kunne vi konstatere ett bedre resultat økonomisk enn hva fjoråret viste.

Formidabel innsats
Lørdag kl. 10.00 åpnet vi dørene på ny selv om bakkemannskapet forlengst hadde inntatt kjøkkenet. Denne dagen skulle vi også selge Harald Thorsen sin etter hvert berømte fiskesuppe. Og Harald var i sving tidlig for å få suppen klar til servering senere på dagen. Den trofaste flokken av foreningsdamer fra Veavågen med formann Evelyn Kvilhaug som primus motor gjorde en formidabel innsats både før og under messedagene.

Ingen som Gud
Olav Eikemo hadde andakten denne dagen. Godt å høre Olav forkynne med glød og inspirasjon ut fra Moses sitt vitnesbyrd: "Det er ingen som Gud". Vår egen sønn Bjarne Andreas fremførte flere flotte sanger akkompagnert på piano.
Og rundt det rikholdige kafébordet, med herlige smørbrød, kaker og fiskesuppe, var det til tider kødannelser.

Ekstra takk
Åresalg og loddsalg både på en egen dagtrekning og hovedlotteriet gikk strykende. På mange kjøpesentre i hele kretsen har vi hatt forhåndssalg. En ekstra takk til alle dere som stiller opp år etter år og som gjør en kjempeinnsats her. I tillegg har vi loddbøker ute i hele kretsen. Derfor kan vi også begynne messedagene med en stor sum penger som er kommet inn gjennom dette forhåndssalget.
Trekningen av hovedlotteriet markerer slutten av julemessa. Og det ble mange glade vinnere av de over 40 flotte gevinstene.
Etter opptelling kunne vi konstatere at ca. kr. 203.000 ble resultatet på julemessa i Karmsund krets i 2018.
__________________________________________________________________________

Faste arrangement i kretsen
Tekst og foto: Georg Kallevåg.


Skjærgårdsstevne Åkrehamn

Hver sommer arrangerer kretsen skjærgårdsstevne i Åkrehamn på Karmøy (bildet). Da ligger «Elieser 6» ved kai, og arrangementet foregår både på kaien og om bord på båten.

Julemessa
Et stort arbeid blir lagt ned hvert år for å arrangere julemesse for kretsen. Dette foregår i Haugesund bedehus i slutten av november og er en svært viktig inntektskilde for kretsarbeidet.


Foreningstreff
Hver vår blir det arrangert foreningstreff der en samler kontaktpersoner og foreningsmedlemmer til inspirasjon og oppmuntring i arbeidet. Treffene blir lagt til de forskjellige regioner av kretsen, i alt fem. Her blir det informert om arbeidet gjennom film og bilder slik at de trofaste misjonsvennene får god informasjon om hva som skjer i misjonen både på krets- og landsplan.


Elieser-basarene
Karmsund krets har to Elieserlag som består stort sett av mannfolk. Ett i Åkrehamn og ett på Langåker på Karmøy. Disse arbeider for å skaffe inntekter til «Elieser 6». Tidligere var de fleste av gevinstene laget av medlemmene selv. Men etter hvert bidrar mange med gevinster både fra forretningsstanden og ellers. I tillegg er det to kvinneforeninger som arbeider for Elieser, og en forening som deler inntektene på kretsen og Elieser.

Ansatte:
Misjonssekretær:

Georg Kallevåg,
Skjenav. 46
4280 Skudeneshavn

Mob. 906 87 847
Kontor: 52 82 87 81
Faks: 52 82 87 81
E-mail: georg@dism.no

Kretskontoret er i Skjenav. 46 i Skudeneshavn
Kretsens kontonummer:
3361 67 81176
Kretsstyret 2018-2019
Leder:
Børge Løype, Skjold
Styremedlemmer:
Bernt Rolf Røksund, Mosterhamn
Harald Thorsen, Veavågen
Knut Eriksen, Skjoldastraumen
Hans Asbjørn Aasbø, Utbjoa
Eiliv Tepstad, Torvastad
Jarluf kristoffersen, Veavågen 
 
 
 
 
 
Kontakt oss

DEN INDRE SJØMANNSMISJON

Postadresse:
Postboks 1904 - Damsgård
5830 Bergen

Besøksadresse:
Kringsjåveien 28
5163 Laksevåg, Bergen
Åpningstid: kl. 08.00-14.00

Telefon: 55 34 93 10 / 488 54 605

E-post: dism@dism.no
Kontonr: 3000 18 73454
VIPPS: 106376
Org.nr: 938 736 170 MVA