Karmsund krets


Den indre Sjømannsmisjon Karmsund krets ble stiftet 25. mai 1900, og dekker i dag et område fra Skudeneshavn i sør til Fjæra i Nord. Fra Bømloøyane i Vest mot Imsland i øst. Kretsen har 24 foreninger og en ansatt: misjonssekretær Georg Kallevåg.

Les mer

 Søk oss opp på facebook:
Den indre Sjømannsmisjon Karmsund krets


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
JULEMESSE
i Haugesund Bedehus, Haraldsgata 180
Fredag 23. november
10.00 Åpning. Salg av messevarer, flotte håndarbeider, lubber, gravdekorasjoner, julebrød, småkaker, m.m.
Åpen kafé med salg av bl.a. smørbrød, kaker og kaffi, åresalg
11.30 Andakt og sang: Håkon C. Hartvedt, åresalg, varesalget fortsetter
14.00 Sang og musikkmøte: Håkon C. Hartvedt, åresalg + Dagens trekning

Lørdag 24. november

10.00 Salget fortsetter. Åpen kafé.
11.00 Andakt: Olav Eikemo. Sang: Bjarne Andreas Kallevåg, åresalg
Salg av fiskesuppe.
13.00 Hovedtrekning

Vi er takknemlige for gevinster og salgsvarer av alle slag!

Så ønsker vi hjertelig velkommen fra bygd og by til rike dager om ordet og misjonen!
Arr.: DISM, Karmsund krets
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jakob Bårdsen var taler på stevnet.
Skjærgårdsstevne
Tekst og foto: Georg Kallevåg. Publisert 11. sept. 2018.
For niende gang ble det planlagt skjærgårdsstevne i forbindelse med Elieser sitt besøk i kretsen i sommer.

I fullt arbeid
Etter noen fine dager i Skudeneshavn og Ferkingstad med nesten full båt, la vi tidlig til kai i Åkrehamn lørdag morgen den 11. august.
Harald Thorsen var hyret inn for å lage sin etter hvert så populære fiskesuppe, og Tone Kallevåg, Geoff Morgan, Arne Hansen og Hans Isak Røsvik, foruten medarbeidere fra kretsen, var alle i fullt arbeid med alt som skulle på plass til stevnet begynte.
Det var meldt litt ustadig vær, så det ble innendørs også i år. Det er ikke noe problem så lenge vi har Elieser med oss.

Ominnredet
Klokkeslettet for åpning var satt til kl. 11.00, og etter hvert begynte folk å finne vegen ombord. Salongen blir alltid ominnredet for å gjøre plass til salgsbord, kafé og lotteri, foruten fint pyntede bord så gjestene føler seg hjemme.
Selv om det som regel alltid foregår mye i nærområdet på denne tiden, så har vi mange trofaste Indre sjø-venner som ønsker å være med og støtte arbeidet vårt og samtidig oppleve mye sang og musikk og forkynnelse av Guds ord.
Ut over formiddagen fyltes det opp, og salget gikk strykende. I suppegryta minket det raskt, selv om Harald hadde kokt ekstra mye i år. Og lappene til Tone er alltid populære. Hjemmelaget karamellpudding falt også i smak pluss mange andre godsaker.Smakte godt med is!

Flotte gevinster og god sang
Og åresalg hører med, opptil flere ettersom folk kom og gikk. Flott med alle som stiller opp med flotte gevinster. Ikke minst Granberg garveri i Ølensvåg med en mengde flotte skinnprodukter og Granberg import i Bjoa med arbeidshansker i alle varianter. Et hovedlotteri var også på gang hele dagen.
Innimellom var det god sang og musikk av Arne og Hans Isak. Flott at Hans Isak sa ja til å være med ombord disse dagene i forbindelse med at han avla sitt fagbrev som matros i Kopervik noen dager tidligere. Vi trenger Hans Isak på Elieser, en flott ungdom med så utrolig mange gaver.

Alltid ja
Kl. 16.00 var det avslutning med stort sang og musikkmøte. Jakob Bårdsen sier alltid ja og er utrolig positiv når jeg spør han om å delta som forkynner - også denne gangen. Jakob var med som forkynner hele helga. Et godt og sterkt vitnesbyrd som bygger på Guds levende ord, lydde også til den store forsamlingen i Åkrehamn. Foruten mannskap deltok også sekretæren med og sang. I pausen ble det matsalg og åresalg med trekning av flotte gevinster på hovedlotteriet. Tusen takk til alle dere som stilte opp og gjorde denne dagen til en opplevelse med Jesus i sentrum. Brutto kr. 32.540.- til misjonen.

Turen gikk videre

Båten hadde enda et møte i Åkrehamn på søndag. Så gikk turen videre rundt om på Karmøy, Tysvær og Vats før vi avsluttet med møter i Sandeid og Nedstrand. I Skjoldastraumen og Åmsosen lå båten flere dager på hvert sted med stor oppslutning. Både Sverre Mannes, Jan Sigurd Steinkjellå og Ruben Aanensen deltok med sang på turen.

Totalt inkl. skjærgårdsstevnet, kom det inn kr. 143.507.- til misjonen. Tusen takk til alle glade givere som er med og støtter det viktige arbeidet som DISM er betrodd!
________________________________________________________________________

Fra skalldyrtreff til Elieser-basarer
Faste arrangement i kretsen

Tekst og foto: Georg Kallevåg.


Skalldyrtreff på Åkrehamn

Hver sommer arrangerer kretsen skalldyrtreff i Åkrehamn på Karmøy (bildet). Da ligger «Elieser 6» ved kai, og arrangementet foregår både på kaien og om bord på båten. Elieser fungerer som scene for sang, musikk og forkynnelse av Guds ord, og avslutter med stort sang- og musikkmøte.
Det er salg av havets delikatesser, lapper, kaffi og brus. Det er også åresalg og stor hovedtrekning av flotte gevinster.


Brandøy
I over 20 år har Karmsund krets arrangert bibel og inspirasjonssamlinger på Brandøy leirsted i Bjoa, med Ølensvåg som nærmeste tettsted. Her har kretsen hatt weekender så å si hvert år i over 20 år. Vi har opplevd flotte samlinger og verdifulle fellesskap som har gitt oss nytt mot og inspirasjon til å stå på videre for misjonenes Herre.
Stevnet går over tre dager fra fredag til søndag. Det er bibeltimer, og sosiale samlinger med mye sang og musikk. Flotte dager som gir ny inspirasjon i arbeidet. Det er alltid en tilreisende forkynner som deltar, fortrinnsvis fra vår egen organisasjon.Julemessa
Et stort arbeid blir lagt ned hvert år for å arrangere julemesse for kretsen. Dette foregår i Haugesund bedehus i slutten av november og er en svært viktig inntektskilde for kretsarbeidet.


Foreningstreff
Hver vår blir det arrangert foreningstreff der en samler kontaktpersoner og foreningsmedlemmer til inspirasjon og oppmuntring i arbeidet. Treffene blir lagt til de forskjellige regioner av kretsen, i alt fem. Her blir det informert om arbeidet gjennom film og bilder slik at de trofaste misjonsvennene får god informasjon om hva som skjer i misjonen både på krets- og landsplan.


Elieser-basarene
Karmsund krets har to Elieserlag som består stort sett av mannfolk. Ett i Åkrehamn og ett på Langåker på Karmøy. Disse arbeider for å skaffe inntekter til «Elieser 6». Tidligere var de fleste av gevinstene laget av medlemmene selv. Men etter hvert bidrar mange med gevinster både fra forretningsstanden og ellers. I tillegg er det to kvinneforeninger som arbeider for Elieser, og en forening som deler inntektene på kretsen og Elieser.

Ansatte:
Misjonssekretær:

Georg Kallevåg,
Skjenav. 46
4280 Skudeneshavn

Mob. 906 87 847
Kontor: 52 82 87 81
Faks: 52 82 87 81
E-mail: georg@dism.no

Kretskontoret er i Skjenav. 46 i Skudeneshavn
Kretsens kontonummer:
3361 67 81176
Kretsstyret 2018-2019
Leder:
Børge Løype, Skjold
Styremedlemmer:
Bernt Rolf Røksund, Mosterhamn
Harald Thorsen, Veavågen
Knut Eriksen, Skjoldastraumen
Hans Asbjørn Aasbø, Utbjoa
Eiliv Tepstad, Torvastad
Jarluf kristoffersen, Veavågen 
 
 
 
 
 
Kontakt oss

DEN INDRE SJØMANNSMISJON

Postadresse:
Postboks 1904 - Damsgård
5830 Bergen

Besøksadresse:
Kringsjåveien 28
5163 Laksevåg, Bergen
Åpningstid: kl. 08.00-14.00

Telefon: 55 34 93 10 / 488 54 605

E-post: dism@dism.no
Kontonr: 3000 18 73454
VIPPS: 106376
Org.nr: 938 736 170 MVA