Arkiv

Misjonssekretær John Arne Jenssen foran Elieserbussen.
Elieserbussens Tromsøteam hadde møter bl.a. i Gratangen 17. og 18. oktober 2016 kl. 19.00.
John Arne, Tordis og Marit (bildet under) var med.
___________________________________________

Gud velsigne Nord-Norge
Møtetur til Troms krets

Tekst og foto: Georg Kallevåg. Publisert 15. sept. 2015.
Fra den 14.-25. august var jeg så heldig å få være med på en møtetur i Troms krets. Jeg var sammen med min kone Tone, og Arne Hansen. Begge hadde en pause fra Elieser for å evangelisere her nord.

Reiseruta hadde Paul Mattis Nørstebø tatt seg av, og alt lå til rette for en fin tur. Når en får se og oppleve denne fantastiske landsdelen i finvær så er det helt utrolige synsinntrykk en sitter igjen med.

Første stopp på reisen var Laksvatn eldresenter. Dette lille stedet i Balsfjord kommune, på østsiden av Balsfjorden, har Tone og Arne besøkt flere ganger før, og vi fikk en hjertelig mottakelse både av betjening og misjonsvenner. Budskapet om lyset og Jesus som verdens lys gav assosiasjoner til det sterke og intense lyset i denne landsdelen.

Turen gikk videre til Kvitnes på vestsiden av Balsfjorden hvor vi skulle overnatte hos Arne sin søster og bruke dette stedet som utgangspunkt for de to neste møtestedene.
Kvitnes i Balsfjord


Nordkjosbotn kirke var en forholdsvis ny kirke, og selv om det var lørdag så ble vi en liten flokk også her. Søndag den 16.08. var vi på Storsteinnes eldresenter hvor hele 35 personer var møtt frem. Godt å få oppleve takknemligheten over å få besøk og gleden over å få høre om Jesus.

Hamnvågnes er en liten bygd innerst i Malangen. Dette ble neste stopp på ferden videre. Spreke damer tok imot oss, godt opp i årene. Og etter et godt møte var det kaffi og kaker. De fortalte begeistret om DISM sitt virke her nord, og gav uttrykk for sorg over at kretsen ble nedlagt. Men misjonsengasjementet var fortsatt levende.

Så er vi på tur mot Senja. Vågan i Silsand hvor vi skal få bo hos enken etter Johan Solstad som var forkynner og sekretær for DISM mesteparten av sitt liv. Det ble sent før vi kom frem, men Torbjørg stod på verandaen og vinket oss velkommen inn. Det ble et hjertelig gjensyn og et godt kveldsmåltid før vi gikk til ro.

Bjorelvnes bedehus, ikke langt fra Finnsnes var det godt å være. Tradisjonsrikt sted ikke minst pga. at dette er hjemstedet til en av høvdingene i DISM; Theodor Trulsen. Her fikk vi også treffe tidligere foreningsmedlemmer som gav sterkt uttrykk for at kretsen må komme på bena igjen gjennom en ny misjonssekretær.

Neste dag ventet Ragnar Pedersen på oss i Rossfjordstraumen. Ragnar er tidligere omtalt i Trygg Havn som en ivrig misjonsmann her oppe. Han fylte 60 år 25. september. Det var avertert til jubileumsmisjonsfest, og mange hadde funnet vegen til flerbrukshuset som menigheten eier. Takk til Ragnar for en flott fest!
Enda en dag var vi i dette området. Frelsesarmeen i Finnsnes var siste stopp før vi satte kursen mot Gratangen.

Årstein i Gratangen er et spesielt sted å komme til for Tone og Arne, som har vært her med Elieser. Linda Johansen som har vært frelst i noen år, er en ildsjel her i bygda. Hun tok imot oss i det koselige huset sitt nede ved fjorden, hvor hun også har kaiplass til sjarken sin som hun har sitt arbeid om bord på som fisker. Hun visste ikke hva godt hun skulle gjøre for oss, og vi fikk da også et godt møte i menighetssalen.
Etter et fantastisk grillmåltid hos Linda gikk så turen til Sjøvegan, administrasjonssenteret i Salangen.
Johanne Tollefsen tok imot oss i kirka, og selv om vi var få denne lørdagskvelden, opplevde vi dette sterke løftet fra Jesus: "Hvor to og tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dere." Også her ble det kaffi etter møtet, og en flott kollekt til misjonen. Og tenk - her er det fortsatt liv i DISM-foreningen. Tre stykker samles fortsatt til møte med jevne mellomrom.

Så var det siste stopp for min del i Troms. Harstad bedehus ventet oss hvor primus motor Åge Sæle, opprinnelig fra Jæren, men som ganske ung fikk kall til å flytte til Nord-Norge, tok imot oss.
Jeg reiste hjem fra Evenes den 25. august. Tone og Arne fortsatte ferden mot Lofoten og Vesterålen hvor Paul Mattis ble med videre. Møteturen for disse tre ble avsluttet i Bodø.

Gud velsigne Troms og nord-Norge! Må Gud reise opp en misjonssekretær som kan bygge opp arbeidet på ny her nord!

Les mer fra denne turen i Trygg Havn 10/2015 (red.).
I Troms krets
Utdrag fra møteturen Paul Mattis Nørstebø hadde i Troms krets, oktober 2014.

Laksvatn noen mil sør for Tromsø er et godt møtested. Det er bestandig gildt å komme til møte på Eldresenteret der.


Vi var 15 stk. på møtet, og som vanlig avsluttet vi med et festmåltid. Jeg sitter til bords rett overfor Astrid på 93 år. Hun er forundret over at det er så få som reiser med Guds ord i dag. I årenes løp har hun huset mange predikanter. Hva har skjedd, spør hun meg.

Jeg tar opp møtet for å lage møte-cd. Jeg lover å sende opptaket til en av dem. Det er lite møter, og da kan det være fint med slike møteopptak. Tittelen på cd-en ble "NÅDE, FRELSE, TRO" Ef. 2. Og alt dette er en GAVE. Nåden er ikke medisin, -et tilskudd, noe Gudinngitt, men Guds barmhjertige sinnelag (Melangton).

Hamnvågnes
Hamnvågnes Forsamlingshus samlet 10 stk. Ruth Nymo sang seg inn i hjertene. Bl.a. Kom, kom og hør et nådens ord, og Jag har hørt om en stad…

Storsteinnes Eldresenter
Dagen etter kom ca. 30 på møtet på Storsteinnes Eldresenter. Ruth Nymo og Tordis Nilsen deltok også.

Vågan på Senja
En rik og god stund for oss 6 som var der.

Bjorelvnes
Over 40 var på Høsttakkefest på Bjorelvnes. Nord for Finnsnes. Barn og ungdom var det også der. Ei jente som gikk på Bibelskolen i Tromsø jublet over posen med hjemmebakt flatbrød som hun vant.

Finnsnes og Senjahopen
Finnsnes og Senjahopen var neste stopp med 10 personer på hver plass. Ordet i salme 23: Et lykkelig liv, En salig død, og En salig evighet, og FRYKT IKKE fra Jes.41 ble de siste ord på denne tur.

I Trygg Havn 11/2014 kan du se bilder og lese mer fra møtene i Troms krets.
Kontakt oss

DEN INDRE SJØMANNSMISJON

Postadresse:
Postboks 1904 - Damsgård
5830 Bergen

Besøksadresse:
Kringsjåveien 28
5163 Laksevåg, Bergen
Åpningstid: kl. 08.00-14.00

Telefon: 55 34 93 10 / 488 54 605

E-post: dism@dism.no
Kontonr: 3000 18 73454
VIPPS: 106376
Org.nr: 938 736 170 MVA