Havly Vandsøyvågen

Vi har åpent i fiskerisesongen. Salg av mat, klesvask, dusj, hyggekvelder og andre samlinger. Hjertelig velkommen!
Havly Vandsøyvågen
Telefon: 915 37 062
Leif Martin Skagemo
Kontonummer Havly Vandsøyvågen:
4482.20.03041
 Men så var det været
Vandsøya 2017
Av Leif Martin Skagemo. Publisert 26. juni 2017.

I fjor vinter kunne overskrifta vært: Godt vær - mye fisk. I år måtte det tilsvarende bli: Dårlig vær - lite fisk.

Slik kan det skifte fra det ene året til det neste. Fiskeryrket er spennende på så mange måter. Flere båter som kom heim nordfra for å ta siste del av torskekvoten i Vandsøya, dro tilbake til Myre og Lofoten igjen. Og flere som ellers sjelden eller aldri går nordover, måtte også avgårde for å sikre kvotene sine. Dette gir et dårlig resultat for fiskemottaket som har kostet utstyr og arbeidere for betydelig større innveiing av fisk.

Tok seg opp
På fiskarheimen var de to første ukene svært rolige. Tredje uka tok det seg litt opp, og da Gudmund Eikrem, Hanna Sørensen og Helga Buknotten avløste oss 6. mars, var det litt mer å gjøre. Som de to foregående sesongene hadde vi også i vinter fem arbeidere fra Litauen i full pensjon på Fiskarheimen. De kom utover søndag 19. mars, - et par dager før vi hadde regnet med, men vi hadde alt klart til å ta imot dem.

Vandsøydagen
Etter to uker heime, dro vi utover igjen sammen med Solfrid Høvik. Denne ukas store utfordring var Vandsøydagen under Skreifestivalen i Rørvik. Over 40 mennesker kom utover for å oppleve fiskeværet, og av disse var det 36 stk. som skulle ha seg et godt skreimåltid med riskrem og kaffe etterpå. Mange skulle også ha den gode fiskesuppa som kokka på fiskebruket, Nancy Hansen, var så snill å lage for oss. Det ble i alt servert 48 middager denne dagen. Det gikk veldig bra, takket være god hjelp av "hotellgjestene" våre, Wenche Vevang og Renate Grøset. De serverte og ryddet mens festivalgjestene koste seg med god mat.

Så var det været
Etter påske kom vi tilbake til Vandsøya i strålende vær med sol og stille sjø. Et titalls båter var kommet tilbake, og hadde planlagt ei uke med avslutningsfiske. Turfolk besøkte heimen, og fiskere kjøpte middag og riskrem. Det ble en fin og aktiv dag, og det kunne blitt ei fin avslutningsuke. Men så var det været! Meteorologene varslet tre dager med sterk kuling og opptil storm. Resultat: Båtene dro heim, og flere avsluttet for sesongen. Arbeiderne på mottaket reiste hjem over helga. Det gjorde vi også. Ingen mening i å være alene der ute fra onsdag middag til søndag kveld! Mandag 24. april dro vi utover på nytt for å pakke og stenge.

Godt besøkt
Vi kan se tilbake på en sesong der fiskerne sluttet opp om oss som før. Hyggekveldene var godt besøkt, brød og pizza er bakt og solgt i betydelige mengder, og mange middager er servert. Vinterutlodningen resulterte i over 21.000 kr., - ikke minst p.g.a. Hermann Søraunet sin innsats med loddsalg på Rørvik. Dette blir ren netto da alle gevinster er gitt av forretninger og private.

Takk
Til sist en stor takk til alle som har støttet opp om arbeidet ved egen innsats, ved å gi gaver og gevinster - og ikke minst takk til alle som ber for oss! Takk også til fiskebruket v/ Paul Martin Wigdahl og Øyvind Pettersen for nødvendig transport til og fra Kjønsøya, og ikke minst skipper Kjell Lindgjerdet på "Øyvind" og hans gode hjelper Jon Remnes for transport av post og varer fra Rørvik. Coop Mega Rørvik takkes også for god service i forbindelse med varekjøp.

Hilsen til alle fra fiskarheimen i Vandsøya.
Inger og Leif M. Skagemo


Kontakt oss

DEN INDRE SJØMANNSMISJON

Postadresse:
Postboks 1904 - Damsgård
5830 Bergen

Besøksadresse:
Kringsjåveien 28
Laksevåg, Bergen
Åpningstid: kl. 08.00-14.00

Telefon: 55 34 93 10 / 488 54 605

E-post: dism@dism.no
Kontonr: 3000 18 73 454
Org.nr: 938 736 170 MVA